first flush

Onze impact

Met het drinken van 1 kopje LocalTea maak jij direct impact

Op onze kwekerij in Zundert groeien theeplanten die ons voorzien van verse theebladeren maar ook van zuurstof. Omdat wij ongestookt met een gesloten watersysteem kweken, besparen wij vergeleken met thee van buitenplantages veel water. Daarnaast hoeft onze thee geen duizenden kilometers af te leggen om in jouw kopje te belanden, dus dat scheelt een heleboel CO2.

 

Nu de rest van Europa nog

Onze ambitie is om in alle landen van Europa theeplantages op te zetten, zodat iedereen kan genieten van een heerlijk kopje thee van eigen bodem. Goed voor jezelf, goed voor de natuur! Jij kunt hierbij helpen door onze thee te drinken.

Sustainable Development Goals

Wij geloven dat lokale voeding een bijdrage levert aan een leefbare wereld. Maar wat is een leefbare wereld? En waarom draagt lokaal daaraan bij? Om dit concreet te maken, hebben wij aansluiting gezocht bij de Sustainable Development Goals (SDG’s). Een houvast om onze impact te verwoorden en uiteindelijk ook meetbaar te maken.

Lokaal

Bij LocalTea gaan we voor lokale productie. Onze thee wordt van plant tot glas lokaal geproduceerd. Met respect voor zowel maker, drinker als de natuur.

Duurzaam

We blijven ver uit de buurt van pesticiden. Ook zijn onze verpakkingen eenvoudig te recyclen. Doordat de plant goed bestand is tegen de kou en geteeld wordt zonder verwarming, besparen we 99% energie.

Korte ketens

Onze thee hoeft geen duizenden kilometers af te leggen voordat het in jouw kopje belandt. Hierdoor stoten we minder CO2 uit. Sterker nog: we produceren juist zuurstof! Door ons gesloten watersysteem besparen we nog eens 99% water.

Bewust en gezond

Onze thee is vers en wordt gemaakt van de jonge blaadjes waardoor alle positieve eigenschappen behouden blijven. Hiermee dragen we bij aan een gezond eetpatroon.

Alle ins & outs weten?

Neem dan contact met ons op.