Geschreven op: 7 juli 2021

Dionne in DJ100

Wat is ze trots, onze theemaker Dionne Oomen. Ze heeft namelijk een plekje gekregen in de lijst van de Duurzame Jonge 100. ‘Mooi dat we impact kunnen maken met het lokaal produceren van thee’

Op de plantage in Zundert maakt Dionne kwaliteitsthee van Nederlandse bodem. Ook ontwikkelt ze de verschillende melanges en is ze betrokken bij de Nederlandse en Europese uitrol van LocalTea.

Door lokaal thee te produceren, draagt de theemaker bij aan de besparing van 99% water en energie en een vermindering van 96% Co2. Dionne is dus niet alleen een kei in het maken van (onder andere) groene thee, ze onderneemt ook nog een super groen.

“Ik vind duurzaamheid belangrijk, omdat ik mijn kinderen een toekomst wil geven waarin ze kunnen genieten van al het moois in de wereld. Ik wil niet dat ze straks met de grote problemen zitten die wij en vorige generaties hebben veroorzaakt”, aldus Dionne.

Koplopers

De Duurzame Jonge 100 geeft een jaarlijks overzicht van honderd inspirerende mensen (tot 33 jaar) die met hun initiatieven laten zien dat een duurzame toekomst mogelijk is. Deze jonge ondernemers, young professionals en studenten worden gezien als echte koplopers op het gebied van duurzaamheid. Na een selectie door de jury was het aan het publiek om te stemmen op hun favoriet(en).

“Iedereen bedankt voor de support en het stemmen. Heel tof om te zien dat we samen impact maken met LocalTea. Ik ben heel trots op wat we tot nu toe bereikt hebben, maar impact maken kunnen we niet alleen. Hoe meer mensen kiezen voor Nederlandse thee, hoe meer impact we maken.”

Want, het is tijd om anders met de wereld om te gaan, vindt Dionne. “Gelukkig zie je erg veel initiatieven ontstaan die anders denken en doen. Ik geloof dat LocalTea ook één van die initiatieven is. En dat door eigenlijk zoiets simpels te doen als het lokaal produceren van thee.”

Bekijk meer berichten