Geschreven op: 12 april 2021

Klapper bij Dragons’ Den

We hebben een van de hoogste investeringen uit de geschiedenis van Dragons’ Den NL opgehaald. ‘’Dit is de toekomst, man,’’ zo sprak Dragon Michel Perridon na de pitch van LocalTea oprichter Johan Janssen. Samen met investeerder Pieter Schoen bood Perridon 1,5 miljoen euro voor zestien procent van het Zundertse theebedrijf.

Johan Janssen is heel blij met het aanbod van de Rotterdamse ondernemers. ‘’Met deze investering leveren de Dragons een belangrijke bijdrage om duurzame, lokale thee in alle Europese landen toegankelijk te maken.’’ Janssen startte acht jaar geleden met het kweken van theeplanten die groeien op Europese bodem. Sinds twee jaar verkoopt hij zijn Nederlandse LocalTea bij onder meer Plus, Jumbo en online.

Met de extra investering kan de kweker in Nederland opschalen en de uitrol naar andere landen versnellen. ‘’Wij willen in alle Europese landen theeplantages starten, zodat iedereen kan genieten van heerlijke, gezonde en eerlijk geteelde thee die niet eerst heel de hele wereld over hoeft te vliegen.’’

In het programma Dragons’ Den (NPO1) krijgen deelnemers de kans om hun eigen bedrijf te pitchen bij vijf bekende investeerders. Voor Michel Perridon, oprichter van Trust, sprong LocalTea er meteen uit: ‘’Halverwege de pitch viel bij mij het kwartje al: mooi product, grote markt, duurzaam, made in Holland en goed internationaal uit te rollen: goud.’’ Ook Pieter Schoen zag het meteen zitten: “Tijdens de pitch werd ik direct enthousiast van de bevlogenheid en passie van de ondernemers. Daarnaast brengt LocalTea een uniek gepatenteerd product dat een bijdrage levert aan onze klimaatdoelstellingen.”

LocalTea haalde eerder Jaap Korteweg als investeerder aan boord. De oprichter van De Vegetarische Slager is enthousiast over de nieuwe compagnons. ‘’Ik vind het mooi dat zulke ervaren investeerders zonder historie in de foodsector, durven in te stappen. Dit zegt iets over het geloof in duurzame, lokale thee.’’

Bekijk de pitch en hier terug: 

Bekijk meer berichten