Geschreven op: 22 maart 2021

Exclusief: first flush

De allereerste en exclusieve first flush van LocalTea is nu verkrijgbaar bij de online shop Moychay. Deze first flush –oftewel lentepluk- is bij echte theeliefhebbers alom bekend door de heerlijke geur en excellente smaak. De thee heeft een mooier aroma vergeleken met latere pluk. De theebladeren zijn groen, nog niet vlezig en bevatten weinig sap.

Het maken van thee van de eerste oogst is altijd een bijzonder en ook spannend moment, vertelt theemaker Dionne Oomen. ‘’Ik wil altijd zo mooi mogelijke thee maken, maar bij de first flush voel ik daar toch altijd wat meer druk bij omdat er maar één first flush is en je weet dat je juist bij deze oogst onwijs mooie smaken naar boven kan halen. Het streven is natuurlijk om minimaal net zo’n kwalitatief goede en lekkere thee te maken als waar we in 2018 de AVPA Gourmet ster voor hebben gewonnen. Ieder jaar maken we hier een speciaal moment van en ook dit jaar zijn we trots op het resultaat.’’

Met de allereerste lentepluk gaat het theeseizoen officieel van start. Deze exclusieve thee is bij Moychay los te bestellen in een groene en zwarte variant.

Bekijk meer berichten