Geschreven op: 19 mei 2022

Grolsch Blont: blond met een t(hee)

Grolsch en LocalTea hebben de handen ineengeslagen en zijn gekomen tot een bijzonder ’s zomers biertje: Blont met een t(hee), blond bier gebrouwen met Nederlandse groene thee van LocalTea. Een fris biertje met tonen van citroengras en gember en tot slot een zacht bittertje van de Nederlandse groene thee. 

Bier en thee zijn populair, want ze staan beiden in de top 5 van meest gedronken dranken ter wereld. Hoewel ze veel van elkaar verschillen, hebben ze een belangrijke overeenkomst: het is een drankje waar je samen voor gaat zitten.

En zo zijn Grolsch en LocalTea, twee bedrijven die op het oog misschien best van elkaar verschillen, óók samen gaan zitten. Zij vonden al snel overeenkomsten: beide bedrijven produceren zo duurzaam mogelijk, staan altijd open voor nieuwe ideeën en willen met hun producten mensen aanmoedigen om tijd te nemen voor een lekker drankje én elkaar. Smelt deze populaire dranken samen en je komt tot een bijzonder bier: Blont met een t(hee).

Ambacht, kennis en passie

De bierbrouwer was enthousiast over het zoeken van een combinatie met thee en het oog viel op LocalTea. “Je gaat als theebedrijf niet zo snel een samenwerking aan met een bierproducent. Toen wij de ambacht, kennis en passie van meesterbrouwer Marc Jansen leerden kennen, zagen we wat Grolsch en LocalTea gemeen hebben”, vertelt Dionne Oomen, theemaker bij LocalTea.

Thee uit een Grolsch beugelfles

Dat dit bedrijf Grolsch was opgevallen, kwam niet geheel uit het niets, er was namelijk al enige link met Grolsch. “De liefde voor thee is begonnen bij mijn opa die thee dronk uit een Grolsch beugelfles”, aldus Johan Jansen, eigenaar van LocalTea.

Na het horen van dit verhaal, de ambacht van LocalTea thee en het duurzame karakter van deze thee was het een no brainer voor Grolsch. Meesterbrouwer Marc Janssen en Juan Pérez Nijhuis, Brand Manager Grolsch Speciaalbier, bezochten de theemakers van LocalTea en troffen de bruine beugelfles van opa aan op het kantoor. “Dat dit om een mooie samenwerking vroeg, was natuurlijk gelijk duidelijk!”, aldus Pérez Nijhuis.

Gebrouwen thee?

Grolsch Blont is Blond bier (7% vol) gebrouwen met Nederlandse groene thee. Samen met de ambachtelijke theemakers van LocalTea is meesterbrouwer Marc Janssen op zoek gegaan naar de perfecte combi tussen deze twee dranken. “We kwamen uit op een blend met Nederlandse groene thee, citroengras en gember. Hierdoor ontstaat er een fris blond bier met mooie aroma’s”, zegt Marc Janssen, meesterbrouwer bij Grolsch. Het bier heeft tonen van citroengras en gember met tot slot een zacht bittertje van de Nederlandse groene thee.

Verkrijgbaarheid

Grolsch Blont bier is beperkt verkrijgbaar. Vanaf deze week is het op tap verkrijgbaar bij Proeverij Cafés door het hele land en vanaf volgende week bij Mitra. “We hopen natuurlijk dat mensen zoveel mogelijk sámen gaan proeven, want dit sluit aan bij ons gezamenlijke doel: mensen inspireren om tijd te nemen voor elkaar’, besluit Pérez Nijhuis.

Grolsch LocalTea Blont

Bekijk meer berichten