local tea investeerders

Geschreven op: 3 juli 2022

Nieuwe investeerders voor LocalTea

Mooi nieuws vanaf de theeplantage: na het instappen van de oprichters van de Vegetarische Slager, sluiten nu Fair Capital Partners en DOEN Participaties zich aan als investeerders om onze missie te ondersteunen. De missie? Lokale thee met globale impact! Met de bijdrage van deze investeerders kan LocalTea de positie in Nederland en België verstevigen en de (bio) plantages verder uitbreiden. 

Thee is na water de meest gedronken drank ter wereld. Maar de meeste thee komt van ver. Door transport over de hele planeet draagt het drinken van thee daardoor ook bij aan een enorme CO2 uitstoot. Doordat we bij LocalTea de thee lokaal telen en produceren, besparen we tussen 96% en 99% aan water, energie en CO2. Zo drink je dus mee voor minder CO2. Bovendien weet je bij LocalTea altijd precies waar de thee die je drinkt vandaan komt en smaakt deze door de korte route naar de supermarkt een stuk verser.

Groei en uitbreiding dankzij nieuwe investeerders

Door lokaal te sourcen, gebruik te maken van renewable en reusabale verpakkingen en de hele keten CO2 neutraal in te richten, kunnen we de theecategorie structureel verduurzamen. Na zo’n 8 jaar ontwikkelen is het Johan Jansen gelukt om de theeplant winterhard en lokaal in Nederland te telen en patenteren. Na het behalen van de befaamde ‘’Gourmet ster’’ tijdens de AVPA Teas of the World contest in Parijs was LocalTea er klaar voor om de duurzaamste, ambachtelijke thee met iedereen te delen. Inmiddels zijn we verschillende theeplantages in Nederland en België verder en maakt LocalTea op ambachtelijke wijze kwaliteitsthee die te vinden is bij verschillende retailers zoals Jumbo, Coop, Plus, Delhaize, Sligro, Makro, Holland & Barrett en Crisp.

Het hele traject om de theeketen te verduurzamen, vergt tijd en geduld en daardoor een flinke investering. Willen we nóg meer impact maken, dan moeten we blijven groeien. Met dank aan de impact investeerders Fair Capital Partners en DOEN Participaties kunnen we onze positie in Nederland en België verder verstevigen en de (bio)plantages uitbreiden. Voor de verdere Europese uitrol is LocalTea nog op zoek naar een aanvullende financierder.

Over de investeerders: Fair Capital Partners Impact Investing en DOEN Participaties

Fair Capital Partners Impact Investing werkt aan een maatschappij waarin de aarde niet wordt uitgeput maar juist hersteld. Met het Fair Capital Impact Fonds laten klanten hun vermogen werken voor impact met investeringen in jonge veelbelovende bedrijven die een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij. Deze bedrijven, zoals ook LocalTea, richten zich op het tegengaan van klimaatverandering, eerlijk voedsel en een circulaire economie.

DOEN Participaties investeert al meer dan 25 jaar in innovatieve, duurzame en sociale startups zoals LocalTea. De organisatie heeft de ambitie de wereld groener en socialer te maken. Daarom staat impact centraal bij alle investeringen. DOEN Participaties investeert in de vroege fase van bedrijven en durft risico te nemen. Het bedrijf is volledig eigendom van en wordt bestuurd door Stichting DOEN. Stichting DOEN is opgezet door de Nationale Postcode Loterij.

Nieuw gezicht aan het roer bij LocalTea

Om de missie van LocalTea verder te versnellen is Wouter Eckelmans aangesteld als CEO. Eckelmans brengt jarenlange ervaring en kennis mee in marketing, sales en general management bij gerenommeerde bedrijven als Unilever en Douwe Egberts/Pickwick. ‘’LocalTea is een echte gamechanger voor de prachtige theecategorie. Het concept heeft ontzettend veel potentie en gelaagdheid. De duurzaamheidsimpact die we kunnen maken is indrukwekkend en uniek! Daarbovenop kunnen wij ook echt ambachtelijke kwaliteitsthee maken en onze consument een heel andere theebeleving laten ervaren.’’ Aldus Wouter.

Johan Jansen, founder van LocalTea: ‘’Samen maken we het verschil, samen met een complementair team, shareholders, stakeholders en alle theedrinkers. Ook binnen het bedrijf kan ik het niet alleen. Mijn persoonlijke ambitie en drive komen uit ‘’van niets iets maken met een oplossing bedacht vanuit de natuur oftewel driven by nature’’. Nu kom ik daar nauwelijks meer aan toe en ben dan ook erg blij dat we samen met Wouter Eckelmans LocalTea naar het volgende hoofdstuk kunnen brengen. Ik blijf betrokken bij LocalTea en zal de operationele en innovatieve rol blijven vervullen.’’

local tea investeerders

Johan Jansen (oprichter) en Wouter Eckelmans (nieuwe CEO)

Drink jij ook mee voor minder CO2? Kijk voor hier voor alle verkooppunten of shop onze lokale thee direct in de webshop:

Webshop

Bekijk meer berichten