Geschreven op: 27 oktober 2020

Nieuwe samenwerking

Jaap Korteweg en Niko Koffeman, oprichters van De Vegetarische Slager, stappen in ons bedrijf. Met deze nieuwe samenwerking maken we ons klaar voor verdere groei in binnen- en buitenland met Europese theeplantages en verdere ontwikkeling van de lokale productiefaciliteit.

We vinden elkaar in onze gedeelde passie voor natuur en bewust ondernemen. “We kweken lokaal thee en hebben daardoor een korte keten. Onze thee legt geen verre reis af, maar groeit op Nederlandse bodem waardoor we CO2 omzetten in zuurstof,’ aldus oprichter Johan Jansen.

Johan Jansen ontwikkelde met zijn bedrijf in acht jaar tijd een theeplant die in het Europese klimaat op eigen bodem kan groeien en wierf daarmee de unieke positie lokaal thee te kunnen produceren. Sinds 2018 kweekt en verwerkt Johan Nederlandse thee onder de naam JOAN Local Teamakers. Deze thee won in hetzelfde jaar de prestigieuze AVPA International Teas of the World Contest in Parijs en is te vinden bij Plus, SPAR, Jumbo Foodmarkt, Sligro en Makro. Tea by Me verkoopt ook de speciaal ontwikkelde theeplant bij Intratuin, waarmee mensen thuis hun eigen kop thee kunnen maken.

Lokale thee: bewust én een korte keten

We willen niet alleen thee verkopen, maar mensen ook bewust maken van wat ze drinken, waar het vandaan komt en welke weg thee aflegt. Thee hoeft niet meer van ver te komen. Met het nieuwe partnerschap schalen we de theeproductie in Nederland op en openen we op korte termijn een plantage en productiefaciliteit in het buitenland om ook daar lokaal thee te maken.

Investeerders met een missie

De gesprekken startten een jaar geleden met -hoe kan het ook anders- een kop thee. Jaap en Johan zijn allebei boer en dat schept een band. Jaap, Niko en Johan hebben elkaar gevonden in de drive de wereld nog een beetje mooier te maken. In dit geval doen ze dit door mensen blij te maken met een lekkere, gezonde en lokale kop thee.

Bekijk meer berichten