Geschreven op: 13 januari 2021

Theelijn met Lodewijk

LocalTea lanceert deze week ‘Lodewijks Groene Geluk’ bij alle PLUS-supermarkten. De nieuwe theesmaken ‘Kamille’ en ‘Vlierbes’ ontstonden na een nauwe samenwerking tussen de theemaker van LocalTea en de ‘groenste tuinman van Nederland’ Lodewijk Hoekstra.

Theemaker Dionne Oomen van LocalTea kijkt met veel plezier terug op de ontwikkeling van de nieuwe lijn. ‘’Lodewijk is bij ons op de plantage geweest en heeft zelf met de hand thee gemaakt in een wok. Daarna hebben we van alles geproefd. Lodewijk vond bramenblad vies, het smaakte volgens hem naar geitenstal. Hij was meer gecharmeerd van de vlierbes, met een wat zwaardere smaak. Korenbloem en goudsbloem vond hij ook erg lekker. Die hebben we samen verwerkt met de kamille en zo zijn de uiteindelijke twee smaken ontstaan.’’

De zwarte theevariant ‘Vlierbes’ kenmerkt zich door een sterke smaak, met een fris zuurtje van de vlierbes. De groene thee ‘Kamille’ smaakt zachter en karakteriseert zich als een rustgevende bloementhee.  Beide smaken zijn in een doosje met tien biologisch afbreekbare piramides te koop voor € 3,99. Alle PLUS-supermarkten verkopen naast de theezakjes ook de originele Nederlandse LocalTea plant, waarmee mensen thuis een eigen theeplantage kunnen starten voor € 5,99.

Lodewijk Hoekstra besteedt in zijn wekelijkse tuinprogramma ‘Lodewijks Groene Geluk’ uitgebreid aandacht aan het kweken en telen van thee. Het programma wordt iedere zondag om 17:30 uur bij RTL uitgezonden.

Bekijk meer berichten