Over LocalTea

Over LocalTea

In China weten ze hoe je de lekkerste thee maakt.  Vers, met kennersoog geplukt, met precisie verflenst, gerold en gedroogd. De Camellia sinensis is de oerplant van alle 200 soorten thee.

Echte thee wordt in China gedronken met respect. In de lange keten van plant tot glas, zoals we die in Nederland kennen, gaat veel van dat respect verloren.

LocalTea ging op zoek naar theeplanten die beter bestand zijn om in een koeler klimaat te groeien. Na een zoektocht van vele jaren hebben we een mooie selectie gemaakt. En daarmee hebben we de eerste grootschalige theeplantage in West-Europa gecreëerd!

Van de teelt, oogst en uiteindelijk verwerking tot een (h)eerlijke kop verse kwaliteitsthee: bij LocalTea doen we alles zelf, gewoon op onze plantage in Zundert.

Van plant tot theeglas, transparant en verser dan vers waardoor alle positieve eigenschappen van het thee blad behouden blijven!

4e prijs | AVPA Teas of the world contest

In 2018 nam LocalTea (voorheen Tea by Me) deel aan de AVPA ‘Teas of the World’ International Contest in Parijs. Meer dan 200 landen stuurden hun thee in, die vervolgens werden beoordeeld door een vakjury. Nederland deed voor de eerste keer mee. De groene thee van Tea by Me haalde direct al de vierde plaats en verdiende hiermee de prestigieuze Gourmet ster. Tea by Me besloot toen dat het tijd werd om de thee met iedereen te gaan delen.

Start je eigen theeplantage!

Heb je een beetje groene vingers en veel goede zin? Met onze unieke LocalTea theeplant maak jij zelf de lekkerste thee.

Lees meer

Bestel hier LocalTea

Kun je niet wachten om onze thee te drinken? Bestel hier LocalTea via onze webshop of kijk hier voor een een verkooppunt in de buurt.